Mød vores tidligere elev Tobias

Bliv elev hos Det Glade Vanvid



Som kokkeelev hos det Glade Vanvid bliver du en del af en stor virksomhed med en stolt historie, høj faglighed og professionalisme, samt over 100 dedikerede kollegaer.

Vi har restauranter i 6 større danske byer, og som elev får du rig mulighed for at udforske de fællesskaber og køkkener.


I Det Glade Vanvid har vi altid sat en stor ære i, at være med til at uddanne og forme nye dygtige kokke, og vi har et højt fokus på vores elevers faglige udvikling og daglige trivsel. Vores gastronomiske linje tager udgangspunkt i det klassiske franske køkken, de bedste danske råvarer og et tvist fra brødrenes vej gennem de bedste køkkener i verden.


Vi håber på at byde endnu flere talentfulde elever velkommen ombord i Det Glade Vanvid, så kontakt endelig en af vores afdelinger hvis vi skal fortælle mere om tiden som kokkeelev i DGV.

Mød vores dygtige elever!

Læs med her, hvor Nanna, Oliver og Daniel fortæller om deres hverdag i køkkenet hos Det Glade Vanvid.

Navn: Nanna 

Alder: 26 år

Færdigudlært i sommeren 2023


Hvad består dine opgaver af hos Det Glade Vanvid?

Kort sagt laver jeg mad. I DGV er eleverne så heldige at de får lov til at have fingrene i det hele. Efter en endt menu, har alle stort set prøvet at lave alt på menuen. Det synes jeg er virkelig fedt, og det er med til at vi som elever rykker os utroligt meget, utroligt hurtigt.


Hvilket tidspunkt på din arbejdsdag, sætter du mest pris på?

Aften-service er det fedeste, jeg kan godt lide at komme ud til gæsterne og tale med dem om maden.


Hvordan fungerer det team du indgår i, i køkkenet?

Vores Køkkenchef Jens er vores øverste leder, og så er der en souschef. Derudover er vi 4 elever, og den ældste elev får lidt mere ansvar end de andre. Men vi hjælper alle hinanden og har et rigtig godt sammenhold. Vi kokkelever har også en madklub sammen, i vores fritid.  


Hvordan kom du i lære hos Det Glade Vanvid?

Jeg fik det anbefalet fra skolen og så ringede jeg til Jens Brøgger. Jeg var nede til en snak med ham i restauranten, og jeg prøvede en vagt i køkkenet. Jeg kunne mærke sammenholdet i DGV, med det samme, og det er det der tiltaler mig ved branchen. For mig betyder det også rigtig meget når Michael eller Lasse Koch, kommer i køkkenet, de er en stor inspiration for mig, og deres store netværk i branchen og deres erfaring, kan man virkelig mærke.

 

Har du en drøm eller et mål for fremtiden, rent professionelt?

Jeg vil gerne ud i verden og arbejde, måske med Michelin, måske noget helt andet. Jeg vil også gerne tage en overbygning som Sommelier, når jeg er færdig som kok.

Navn: Oliver

Alder: 17 år 

Er ved at afslutte første hovedforløb på EUX, og har været hos DGV i 10 måneder.


Hvad består dine opgaver af hos Det Glade Vanvid?

Jeg møder ind og laver morgenarbejde – det kan være brød eller ordne urter. Så har vi morgenmøde hvor vi får en opgaveliste, og et overblik over dagen og gæsterne til aftenens service. Kl.15.30 cirka, gør vi køkkenet helt rent og gør klar til personalemad. Vi har fælles pause kl.16.30 sammen med tjenerne, hvor vi hygger og snakker. Bagefter gør vi klar til service og så går aftenen i gang.  


Hvilket tidspunkt på din arbejdsdag, sætter du mest pris på?

Jeg kan bedst lide service. Jeg elsker adrenalinen og følelsen af at give gæsterne en god aften. 


Hvordan fungerer det team du indgår i, i køkkenet?

Vi har et godt samvær, og vi kan tale frit. Man får ikke hakket hovedet af hvis man laver en fejl. Vi har det rigtig godt sammen og jeg har fået nogle gode kollegaer – En af dem er blevet min rigtig gode ven, og det bliver altid en god dag, når jeg er på arbejde sammen med ham. 


Hvordan kom du i lære hos Det Glade Vanvid?

Jeg gik en tur på strøget en dag, og så Det Glade Vanvids flotte restaurant, og jeg sendte derefter en ansøgning ind. Jeg blev så glad da Søren Gammelgaard, min nuværende køkkenchef, ringede og inviterede mig ind på en prøvevagt. Da aftenen var omme tog vi en snak og han spurgte om det var noget for mig. Det var det helt sikkert og jeg vil sige at det har været en kæmpe oplevelse for mig at komme ombord i DGV, det har forandret mig som person og som kok.

 

Har du en drøm eller et mål for fremtiden, rent professionelt?

Jeg har egentlig en ret struktureret plan for når jeg er udlært. Jeg vil gerne være noget stort – souschef f.eks. og samtidig spare sammen til at starte mit eget. Jeg vil gerne prøve at sigte efter Michelinstjerner.

Jeg deltager i konkurrencer for elever, og det vil jeg gerne gøre mere af. Jeg har f.eks. lige deltaget i DM for kokkelever og det var en kæmpe oplevelse.  

Her søger vi elever

Kokkeelev til vores restaurant i København

Ansøg nu!

Kokkeelev til vores restaurant i Aarhus

Ansøg nu!

Kokkeelev til vores restaurant i Randers

Ansøg nu!

Kokkeelev til vores restaurant i Viborg

Ansøg nu!

Kokkeelev til vores restaurant i Aalborg

Ansøg nu!

Kokkeelev til vores restaurant i Odense

Ansøg nu!