Bliv elev hos Det Glade Vanvid
Som kokkeelev hos det Glade Vanvid bliver du en del af en stor virksomhed med en stolt historie, høj faglighed og professionalisme, samt over 100 dedikerede kollegaer.
Vi har restauranter i 6 større danske byer, og som elev får du rig mulighed for at udforske de fællesskaber og køkkener.
I Det Glade Vanvid har vi altid sat en stor ære i, at være med til at uddanne og forme nye dygtige kokke, og vi har et højt fokus på vores elevers faglige udvikling og daglige trivsel. Vores gastronomiske linje tager udgangspunkt i det klassiske franske køkken, de bedste danske råvarer og et tvist fra brødrenes vej gennem de bedste køkkener i verden.
Vi håber på at byde endnu flere talentfulde elever velkommen ombord i Det Glade Vanvid, så kontakt endelig en af vores afdelinger hvis vi skal fortælle mere om tiden som kokkeelev i DGV.
Læs med her, hvor Nanna, Oliver og Daniel fortæller om deres hverdag i køkkenet hos Det Glade Vanvid.
Navn: Nanna
Alder: 26 år
Færdigudlært i sommeren 2023
Hvad består dine opgaver af hos Det Glade Vanvid?
Kort sagt laver jeg mad. I DGV er eleverne så heldige at de får lov til at have fingrene i det hele. Efter en endt menu, har alle stort set prøvet at lave alt på menuen. Det synes jeg er virkelig fedt, og det er med til at vi som elever rykker os utroligt meget, utroligt hurtigt.
Hvilket tidspunkt på din arbejdsdag, sætter du mest pris på?
Aften-service er det fedeste, jeg kan godt lide at komme ud til gæsterne og tale med dem om maden.
Hvordan fungerer det team du indgår i, i køkkenet?
Vores Køkkenchef Jens er vores øverste leder, og så er der en souschef. Derudover er vi 4 elever, og den ældste elev får lidt mere ansvar end de andre. Men vi hjælper alle hinanden og har et rigtig godt sammenhold. Vi kokkelever har også en madklub sammen, i vores fritid.
Hvordan kom du i lære hos Det Glade Vanvid?
Jeg fik det anbefalet fra skolen og så ringede jeg til Jens Brøgger. Jeg var nede til en snak med ham i restauranten, og jeg prøvede en vagt i køkkenet. Jeg kunne mærke sammenholdet i DGV, med det samme, og det er det der tiltaler mig ved branchen. For mig betyder det også rigtig meget når Michael eller Lasse Koch, kommer i køkkenet, de er en stor inspiration for mig, og deres store netværk i branchen og deres erfaring, kan man virkelig mærke.
Har du en drøm eller et mål for fremtiden, rent professionelt?
Jeg vil gerne ud i verden og arbejde, måske med Michelin, måske noget helt andet. Jeg vil også gerne tage en overbygning som Sommelier, når jeg er færdig som kok.
Navn: Daniel
Alder: 21 år
Jeg er på Hovedforløb 1 nu, og jeg har været i DGV i 9 måneder.
Hvad består dine opgaver af hos Det Glade Vanvid?
Jeg laver mange forskellige ting. F.eks. bager jeg brød, ordner kød og laver crumble. Jeg får også andre små opgaver i løbet af dagen. Klokken cirka 16.00, gør vi rent og holder pause bagefter, hvor vi spiser sammen med tjenerne. Selvom det godt kan være hårdt arbejde nogle gange, så har jeg også fået rigtig meget ud af at være i DGV, det kan jeg mærke når jeg er på skole nu. Jeg har rykket mig meget, siden jeg startede.
Hvilket tidspunkt på din arbejdsdag, sætter du mest pris på?
Jeg kan bedst lide service, det går hurtigt og der er travlt. Men jeg kan også ret godt lide, at lave alle opgaverne i løbet af dagen, hvor vi kan gå og snakke sammen i køkkenet.
Hvordan fungerer det team du indgår i, i køkkenet?
Vi har et godt team, både i køkkenet og med tjenerne. Vi laver nogle gange noget hyggeligt sammen i fritiden, f.eks. har jeg været ude og spise frokost med de andre kokke.
Hvordan kom du i lære hos Det Glade Vanvid?
Jeg så en annonce på facebook, at de søgte elever i Viborg, så jeg sendte en ansøgning. Jeg blev kaldt til samtale, og derefter startede jeg lige så stille op. Jeg var med til at åbne restauranten i Viborg, så vi pakkede ud i køkkenet og gjorde rent.
Har du en drøm eller et mål for fremtiden, rent professionelt?
Ja, jeg har en ret fast plan. Jeg vil gerne arbejde i et års tid og bagefter vil jeg gerne rejse og arbejde i udlandet som kok. Jeg håber at rejse til Australien og Japan.
Navn: Oliver
Alder: 17 år
Er ved at afslutte første hovedforløb på EUX, og har været hos DGV i 10 måneder.
Hvad består dine opgaver af hos Det Glade Vanvid?
Jeg møder ind og laver morgenarbejde – det kan være brød eller ordne urter. Så har vi morgenmøde hvor vi får en opgaveliste, og et overblik over dagen og gæsterne til aftenens service. Kl.15.30 cirka, gør vi køkkenet helt rent og gør klar til personalemad. Vi har fælles pause kl.16.30 sammen med tjenerne, hvor vi hygger og snakker. Bagefter gør vi klar til service og så går aftenen i gang.
Hvilket tidspunkt på din arbejdsdag, sætter du mest pris på?
Jeg kan bedst lide service. Jeg elsker adrenalinen og følelsen af at give gæsterne en god aften.
Hvordan fungerer det team du indgår i, i køkkenet?
Vi har et godt samvær, og vi kan tale frit. Man får ikke hakket hovedet af hvis man laver en fejl. Vi har det rigtig godt sammen og jeg har fået nogle gode kollegaer – En af dem er blevet min rigtig gode ven, og det bliver altid en god dag, når jeg er på arbejde sammen med ham.
Hvordan kom du i lære hos Det Glade Vanvid?
Jeg gik en tur på strøget en dag, og så Det Glade Vanvids flotte restaurant, og jeg sendte derefter en ansøgning ind. Jeg blev så glad da Søren Gammelgaard, min nuværende køkkenchef, ringede og inviterede mig ind på en prøvevagt. Da aftenen var omme tog vi en snak og han spurgte om det var noget for mig. Det var det helt sikkert og jeg vil sige at det har været en kæmpe oplevelse for mig at komme ombord i DGV, det har forandret mig som person og som kok.
Har du en drøm eller et mål for fremtiden, rent professionelt?
Jeg har egentlig en ret struktureret plan for når jeg er udlært. Jeg vil gerne være noget stort – souschef f.eks. og samtidig spare sammen til at starte mit eget. Jeg vil gerne prøve at sigte efter Michelinstjerner.
Jeg deltager i konkurrencer for elever, og det vil jeg gerne gøre mere af. Jeg har f.eks. lige deltaget i DM for kokkelever og det var en kæmpe oplevelse.
Brødrene Koch
Det Glade Vanvid er etableret i 2008 på Pakkerivej i Aarhus af Brødrene Koch.
Det Glade Vanvid er skabt med ønsket om at skabe den fuldendte restaurantoplevelse.
Alt skulle være fra øverste hylde, undtagen prisen – prisen skulle være imødekommenheden selv, akkurat ligesom stedets atmosfære og værter.
Udgangspunktet var klart, og er stadig omdrejningspunktet, for den oplevelse vi ønsker for vores gæster: Alt det, man ikke vil undvære, er der. Og alt det, man kun håber på, er en selvfølge.
Glæden ved generøs og gæstfri gastronomi har vi fra Sønderjylland, hvor vi har rod.
Som børn hjalp vi til i marken og i køkkenet. Vi lærte at bruge alt fra dyret på bedste vis – ligesom vi har bestræbt os på det hver dag siden.
Igennem vores samlet set 25 års erfaring på toprestauranter i ind- og udland, har vi forfinet metoder og teknikker og eksperimenteret med alverdens råvarer og smagskombinationer.
Det Glade Vanvid er vores fortolkning af Social dining. En lyst til at skabe fælles madoplevelser, at indfri potentialet i hver enkelt råvare og forkæle alle sanser garneret med værtskab og fællesskab som rundt om bordet.
Skal du med ombord?
Administrationen
Frederiksgade 45, 1. sal
8000 Aarhus C
Tlf. 8618 6400